Învățare

loading ...

Comunitate

loading...

Manifest/are

loading...
 

Leapsa voluntariatului

miercuri, 14 noiembrie 2012

Mai citisem pe bloguri despre chestia asta cu "leapsa" dar niciodata nu am inteles concret despre ce e vorba. Iata ca am primit si eu, astazi, leapsa si am zis sa raspund:). Se potriveste perfect, mai ales dupa o perioada aglomerata in asociatia unde voluntariez.

Prima asociatie/fundatie din Romania care iti vine in minte cand te gandesti la voluntariat este: BYP. Normal ca BYP, de un an de zile este asociatia langa care mi-am rasuflat ideile, mi-am pus pe masa problemele, mi-am dezvaluit temerile si tot impreuna le-am si depasit pe toate. M-am regasit in studentul care vrea, poate, dar nu stie ce sa faca cu viata lui, asa ca incercam sa ii ajutam si pe altii sa depaseasca momentul si sa ii dezvoltam in directia pe care ei si-o doresc.


Dar companie care sprijina voluntariatul: Vodafone. Sunt un nume pe piata romaneasca si totusi nu se rezuma la a oferi multe minute gratuite in retea ci incurajeaza si sustin tinerii iar asta este un lucru de apreciat.

Persoana publica din Romania care reprezinta cel mai bine voluntariatul este: Cabral, Andi Moisescu, Anreea Marin...


Daca voluntariatul ar fi o culoare, atunci ar fi: verde; creeativ, plin de initiativa, zambitor si foarte energic.

Daca voluntariatul ar fi un sentiment, atunci ar fi: speranta

Te-ai implicat in vreun proiect de voluntariat anul asta? Daca da, care? Pff! Sunt cateva... in BYP derulam anual pana in 10 proiecte dedicate dezvoltaii tinerilor studenti. Cel mai dragut dintre toate a fost DY(Developing Youth) in care participantii au invatat cum sa isi realizez un plan de dezvoltare iar in timp au devenit Consultanti BYP ce au propriile proiecte pe temele alese de ei.

De ce te-ai implicat? Ce te-a facut sa fii acolo? Cred ca asta e lumea mea. Am stat un an fara sa fiu voluntar activ undeva anume si a fost cel mai trist an din viata mea :( Simt ca sunt un mic plus dintr-o uriasa ecuatie care aduna zambete si sperante.

Ce ai schimba la experienta avuta acolo?Intotdeauna exista loc de mai bine:)

Cum putem motiva romanii sa se implice mai mult in activitati de voluntariat? Facandu-i in primul rand, sa inteleaga in ce consta voluntariatul. Adevarul e ca nu primesti bani, dar ai de un milion de ori mai multe satisfactii decat daca ai avea un salariu pentru care ai munci 8 ore pe zi. Daca s-ar inventa meseria de volntar...;))

Titlul unei campanii nationale cool de promovare a voluntariatului ar fi: "„Explorează-ți egoismul” – află ce poate face voluntariatul pentru tine, nu tu pentru voluntariat :)"spune bine Oana Bratila.


Voluntariatul e peste tot: atunci cand ajuti o pisica sa coboare din copac, cand ii zambesti unui copil care plange, cand uzi florile bunicii, cand nu arunci hartia pe langa cosul de gunoi sau cand pui 10 bani in casuta cu ajutoare pentru nevoiasi...  nu e asa greu sa voluntariem!

Dau leapsa mai departe lui Dea, Roxana si Alex.



2 comentarii:

Adrian spunea...

Felicitari pentru implicarea ta in voluntariat si in special pentru promovarea voluntariatului si implicarii civice:D

Tina spunea...

Multumesc Adrian, succes si voua in continuare!

Trimiteți un comentariu